Почело тестирање будућих првака

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Apr.2023, 08:01

Почело тестирање будућих првака

Од 1. априла кренуо је упис ђака првака у основне школе широм Србије, а од данас креће тестирање деце, како би могла у септембру ове године први пут да седну у школске клупе. Фото: Градске инфо Како родитељи могу да пријаве децу? До када траје упис и како родитељи могу да пријаве >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << своју децу, будуће ђаке прваке?
Упис траје до 31. маја и све је могуће обавити онлајн или одласком лично у школу коју ће дете похађати.
Могућност електронског уписа првака услуга је коју већ четири године користе родитељи преко портала Еуправе.
Оно што је потребно од документација за упис је: извод из матичне књиге рођених, потврда о пребивалишту, потврда од лекара да је дете обавило лекарски преглед и доказ да је похађало предшколски програм.  Сву ову документацију школа може да прибави електронски, што већина родитеља и користи као могућност, без потребе да лично долазе у школу.
Само тестирање не би требало да буде стрес ни родитељима ни деци и не постоји посебна припрема за тај „тест“. Педагози и психолози само поразговарају децом – нека од питања на тестирању су „шта је испод“ „покажи иза себе“. То су углавном обична животна питања која (сва) деца већ знају.
Лиман 2 – најпопуларнија градска четврт за живот (ВИДЕО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почело тестирање будућих првака се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.