Путин постхумно одликовао војног извештача Владлена Татарског

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Apr.2023, 07:17

Путин постхумно одликовао војног извештача Владлена Татарског

Председник Русија Владимир Путин одликовао је данас Орденом за храброст војног извештача Владлена Татарског, који је погинуо у експлозији у кафићу у Санкт Петербургу. Фото: Танјуг/AP/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo
У указу објављеном на руском проталу за правне информације се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наводи да је Татарски постхумно одликован за храброст исказану у обављању професионалне дужности“, преносе РИА Новости.

Терористички напад на Татарског планирале су украјинске специјалне службе уз учешће агената из редова присталица Фонда за борбу против корупције Алексеја Наваљног, тврди руски Национални комитет за борбу против тероризма. Како је наведено, напад су планирале „специјалне службе Украјине уз учешће агената из редова лица која сарађују са такозваним Фондом за борбу против корупције Наваљног, чији је активни присталица притворена Дарија Трепова, преноси РИА Новости.
Познати ратни извештач Владлен Татарски (право име Максим Фомин) погинуо је у недељу у експлозији у Стрит Бару у Санкт Петербургу, у којој су повређене још 32 особе.
Осумњичена Дарија Трепова је данас ухапшена. Она се сумњичи да је убила Татарског тако што му је поклонила гипсану фигурицу, у којој је била импровизована експлозивна направа.
Фонд за борбу против корупције је у Русији проглашен за страног агента и забрањен.
Путин наредио пролећну регрутацију, од 1.априла позиви за 147.000 људи

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин постхумно одликовао војног извештача Владлена Татарског се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.