Зеленски: Ситуација у Бахмуту је „посебно врућа“

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Apr.2023, 07:30

Зеленски: Ситуација у Бахмуту је „посебно врућа“

Украјински председик Володимир Зеленски изјавио је вечерас да је војна ситуација око града Бахмут, који су окружиле руске снаге, већ неколико месеци, „посебно врућа“. Фото: WikimediaComonns/The Presidential Office of Ukraine „Хвала нашим војницима који се боре у Авдивки, Марјинки и Бахмуту. Посебно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Бахмуту. Тамо је посебно ‘вруће'“, рекао је Зеленски у ноћном видео обраћању, пренео је Ројтерс.
Руске снаге месецима покушавају да окруже и освоје Бахмут, који је имао око 70.000 становника пре него што је Русија напала Украјину.
Прошлог месеца украјински званичници су рекли да је у граду остало око 4.000 људи.
Утицајни украјински војни аналитичар Олех Жданов рекао је да су борбе „прогутале“ центар града.
Украјинске снаге су одбиле 25 руских напада, али руска војска је освојила фабрику метала АЗОМ, коју су украјинске снаге браниле данима, додао је он.
„Непријатељ напада центар града са севера, истока и југа и покушава да стави град под своју пуну контролу. У неким местима, имали смо успеха, док смо на неким другим местима чак извели и контранападе. Међутим, непријатељ повремено бележи одређене успехе с обзиром на број војника и број дневних напада“, рекао је Жданов.
Зеленски је у ноћном обраћању рекао да су две особје убијене у руском минобацачком нападу у близни града Конотоп у северном региону Суми.
Он је потврдио раније извештаји да је у руском гранатирању убијено шест особа у граду Костјантинивка у региону Доњецк, а да је 11 особа рањено.
Tramp će se u utorak obratiti iz Floride posle saslušanja u Njujorku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Ситуација у Бахмуту је „посебно врућа“ се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.