Ковачевски: Иницијатива Отворени Балкан је економска иницијатива и показује резултате

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Apr.2023, 14:24

Ковачевски: Иницијатива Отворени Балкан је економска иницијатива и показује резултате

Премијер Северне Македоније Димитар Ковачевски рекао је данас у свом обраћању на сајму вина у Верони да је то један од највећих и најважнијих Сајмова где се дели винска визија Отвореног Балкана (ОБ) и доказ да ОБ даје резултате за људе и за посао и да је то доказ да није политичка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << иницијатива већ економска, која је базирана на истим начинима на којима је базирана слободна трговина добара Европске уније. Фото: WikimediaComonns/Влада на Република Северна Македонија „У поређењу са 2019. годином трговина Северне Македоније у Србију у 2022. повећала се за 53 одсто, такође и српска трговина са Северном Македонијом се повећала за више од 30 одсто. Дошло је до повећања трговине са Албанијом, и извоза и увоза“, рекао је Ковачевски.
Он је нагласио да Скандинавске земље немају границе и да је овај регион једини са границама и да „нема веће глупости од тога, јер смо некада били земље без граница“. „Подаци које је председник Вучић изнео да се 70 одсто целог транспорта проведе на границама су такоде и подаци светске банке, не требају нам границе“, рекао је Ковачевски.
Сајам вина у Верони је важан сајам са Северну Македонију, истакао је Ковачевски, јер је, како је рекао Северна Македонија други извозник вина у Европи, са 60 милиона евра извоза вина и да на оваквом сајму та земља може да прикаже веома важне винске производе.
„Ово је и могућност да привучемо инвеститоре да дођу на наше сајмове у новембру. Разговарали смо данас и о томе да наши филмски уметници могу да иду на разне фестивале широм света и сложили смо се да они дођу и учествују на филмском фестивалу у Скопљу“, рекао је Ковачевски.
Он је закључио да је иницијатива Отворени Балкан органска, аутентична и базирана на доброј вољи добрим односима земаља и да подаци које ми делимо и који ће доћи у будућности као што је заједнички наплатни систем путарине, показују да нема већег мотива и већег доказа да и друге земље приступе иницијативи ОБ.
Vučić: Dogovor o završetku procesa osiguranja zajedničkih radnih dozvola

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ковачевски: Иницијатива Отворени Балкан је економска иницијатива и показује резултате се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.