Сутра хладиније, очекују се веће количине падавина

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Apr.2023, 14:12

Сутра хладиније, очекују се веће количине падавина

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, сутра ће у Србији бити облачно са кишом, на планинама са снегом, а већа количина падавина очекује се у другом делу дана у јужним и источним пределима, од 20 до 40 мм за 12 сати, понегде и више. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић РХМЗ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је издао упозорење у ком напомиње да ће у понедељак и уторак у планинским пределима бити снега уз формирање снежног покривача висине од 20 до 50 центиметара.
У нижим пределима снег и формирање снежног покривача очекује се у понедељак крајем дана, током ноћи ка уторку, као и у уторак током дана висине од 10 до 20 цм, осим на северозападу Војводине и у Тимочкој Крајини. Сутра се већа количина падавина очекује у другом делу дана у јужним и источним пределима Србије, од 20 до 40 мм за 12 сати, локално и више.
Крајем дана и током ноћи са падом температуре киша ће прећи у снег и у нижим пределима, осим на северозападу Војводине и у источној Србији.
Очекује се формирање снежног покривача у нижим пределима до 10 цм, а у планинским пределима од 10 до 30 цм.
Ветар умерен и јак, у Војводини повремено и олујни северни и северозападни. Најнижа температура од 3 до 8 степени, а највиша у већини крајева од 7 до 12 степени, у Тимочкој Крајини око 16 степени.
Према прогнози РХМЗ, у Београду ће сутра бити облачно, ветровито и хладно, ујутро и делом пре подне слаба киша. Током већег дела дана суво. Ветар умерен и јак, северни и северозападни.
Температура без већег колебања од 7 до 9 степени.
Крајем дана са падом температуре киша ће прећи у снег, па се током ноћи очекује формирање снежног покривача.
Ograničenje cena osnovnih životnih namirnica važi do 30. aprila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сутра хладиније, очекују се веће количине падавина се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.