Министар Весић боравиће у дводневој радној посети Словенији

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Apr.2023, 13:48

Министар Весић боравиће у дводневој радној посети Словенији

Министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Горан Весић отпутоваће данас за Словенију где ће се у понедељак састати са министром инфраструктуре Словеније Аленком Братушек са којом ће разговарати о билатералној сарадњи и о реконструкцији пруге од Београда, преко >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Загреба до Љубљане и Беча и успостављање брзог воза. Фото: Танјуг/Чедомир Милојевић Након састанка са колегиницом Братушек, Весић ће имати састанке и са представницима Словенских железница и са градоначелником Љубљане Зораном Јанковићем.
Подсетимо током посете Мађарској, са министром Јаношем Лазаром упутио позив колегама из Грчке, Бугарске, Турске, Албаније и Северне Македоније, на састанак у Београд, како би разговарали о наставку брзе пруге кроз Северну Македонију ка Грчкој и кроз Бугарску ка Турској. Крајем фебруара министар Весић састао се са амбасадором Словеније у Србији Дамјаном Бергантом са којим је разговарао о унарпређењу односа две земље у области транспорта и грађевинарства.
Амбасадор Бергант је тада истакао да је Словенија веома заинтересована за пројекат модернизације пруге од Београда до Љубљане и да преко 1500 словеначких фирми послује у Србији и да су заинтересоване за инвестирање, посебно у обасти грађевинарства.
Vesić: Za razvoj neophodno saobraćajno povezivanje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министар Весић боравиће у дводневој радној посети Словенији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.