Додик: Предузећа у Републици Српској остварила добит преко три милијарде КМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Apr.2023, 11:49

Додик: Предузећа у Републици Српској остварила добит преко три милијарде КМ

Предузећа у Републици Српској у прошлој години остварила су добит преко три милијарде КМ, навео је данас председник Републике Српске Милорад Додик. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић „То је нешто чиме треба да се поносимо и будемо свесни да је то остварено у нестабилним и тешким >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << околностима“, написао је он на свом Инстаграм налогу.
„На годишњем избору најбољих предузећа, у организацији Привредне коморе Републике Српске, истакао сам добре економске податке и да је у периоду јануар – фебруар ове године остварен извоз у вредности од 875 милиона КМ, што је за 8,8 одсто више него у периоду јануар – фебруар прошле године, односно проценат покривености увоза извозом износио је 91 одсто. Желимо да то буде више од 100 одсто покривености, јер знамо шта то значи и сматрам да имамо потенцијала, навео је Додик.
Како Додик истиче, Српска данас има највећи број запослених. „Република данас има највећи број запослених откад постоји, а то је преко 290.000, тако да се одмичемо од ситуације када смо имали једнак број запослених и пензионера. У исто време је одговорност према запосленима видљива кроз повећање просечне плате. Она је преко 1.200 КМ, што говори о томе да и тај тренд у Српској расте полако, али сигурно, не угрожавајући пословање“, истиче Додик.
Додаје, да ће се у наредном периоду тражити решења за повећања плата у реалном сектору. „У наредном периоду морамо да тражимо решења за повећање плата и то у реалном сектору, али уз стимулацију коју држава мора да обезбеди. Битно је да задржимо раднике, да покажемо да се овде може радити и зарадити“, навео је он.
Dodik: Imamo uveravanja da je Kina odlučila da prihvati obveznice Republike Srpske

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Предузећа у Републици Српској остварила добит преко три милијарде КМ се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.