Летонски министар се нашалио са Украјином, морао да обрише објаву

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Apr.2023, 07:41

Летонски министар се нашалио са Украјином, морао да обрише објаву

Летонски министар спољних послова Едгар Ринкевич данас је у шали честитао Украјини улазак у Европску унију. Фото: Unsplash/Souvik Banerjee „Данас ми је задовољство да објавим да прихватамо Украјину у европску породицу. Историјски важан догађај за Украјину и ЕУ“, написао је политичар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на Твитеру.
Касније се министар извинио за првоаприлску шалу и обрисао објаву због крајње негативне реакције украјинских корисника, извештава агенција РИА Новости.
Украјина је прошле године поднела захтев за придруживање Европској унији, а статус кандидата је добила у јуну.
Кијев, према речима премијера Дениса Шмигала, очекује да ће до уласка у ЕУ доћи у року од две године.
Међутим, европски политичари су више пута изјављивали да неће бити убрзане процедуре и да Кијев мора да испуни многе услове, укључујући јачање борбе против корупције.
Zelenski uveo sankcije prema 33 ruska državljanina i 225 kompanija

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Летонски министар се нашалио са Украјином, морао да обрише објаву се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.