Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Mar.2023, 09:50

МЦП: Актуелни председник Црне Горе још увек СПЦ означава као државног непријатеља

Митрополија црногорско-приморска поновила је данас позив верницима и другим људима добре воље да изађу и на други круг председничких избора, искористе право и одговоре на обавезу коју им прописују Устав и начела демократског друштва, чувајући својим избором принципе одвојености >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и међусобног уважавања државе и Цркве. Фото: Wikimedia Commons/Desemeus Из Митрополије је саопштено да председнички избори у Црној Гори, поред бројних политичких тема, показују отворену антицрквену кампању оног кандидата који је уједно и актуелни председник државе.
„Његови наступи као и говори његових промотера, Српску православну цркву још увек означавају као државног непријатеља, црквене обреде као назадну и превазиђену праксу, а очигледно је да и даље претендују да са државних позиција уређују унутрашње ствари Цркве. Све се то коси са државним Уставом и утврђеним добрим обичајима грађанског друштва“, поручују из МЦП.
Указују да је у последњих неколико година, уз, како наводе, Божју помоћ, пуно тога се променило набоље у односу Цркве и државе Црне Горе.
„Међутим, крајње нецивилизована реторика политичара који тражи нови, заправо трећи, мандат од грађана, уноси немир и зебњу међу свештенством и верницима, да би његова свађалачка политика могла вратити поделе и дуготрајну кризу у црногорско друштво. Уверени смо да је таква политика већ превазиђена, што ће грађани и потврдити на предстојећим изборима“, саопштено је из МЦП.
Milatović: Crna Gora bira između podela i siromaštva i EU budućnosti i razvoja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак МЦП: Актуелни председник Црне Горе још увек СПЦ означава као државног непријатеља се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.