Грађане ЕУ највише брине како да плате рачуне

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Mar.2023, 09:16

Грађане ЕУ највише брине како да плате рачуне

Половина потрошача у ЕУ брине да ли ће моћи да плати своје рачуне, а велика већина (чак 71 одсто) предузела је све мере како би смањила потрошњу електричне енергије код куће. Фото: Pixabay/bru-no Уз егзистенциjaлне проблеме већина испитаника се изјаснила да је забринута и за безбедност >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на интернету. Ово су подаци најновијег истраживања потрошачких навика у ЕУ, Исланду и Норвешкој за 2023. годину.
Према овом извештају, 48 одсто испитаника је изјавило да је забринуто да ли ће бити у могућности да плати месечне рачуне, укључујући кредите и превоз до посла.
Више од трећине је изјавило да је новац уштедело, а један од десет је приметио да му је због повећања камата повећана и рата кредита.
Када је реч о рачунима, више од половине испитаника изјавило је да су као одговор на поскупљење струје променили навике, било да је реч о штедњи код куће, коришћењем јавних субвенција за мере енергетске ефикасности или променом превоза. Иако се већина изјашњава да се слаже са акцијама које се спроводе у борби против климатских промена, већина ипак није спремна да се одрекне неких ствари.
Готово половина потрошача је изјавила да на њихове одлуке о куповини уопште није утицала брига о животној средини. То се посебно односи на куповину аутомобила.
Потрошачи су у години за нама изгледа имали и много проблема приликом онлајн куповине, због чега је безбедност на интернету нешто о чему брину у 2023. години.
Како продаја е-трговине расте из године у годину, истраживања показују да је све више примера непоштене пословне праксе и кршења права потрошача.
Britanska vlada naložila mere za bolje snabdevanje supermarketa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грађане ЕУ највише брине како да плате рачуне се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.