Вештачка интелигенција у САД прети хиљадама радних места

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Mar.2023, 09:06

Вештачка интелигенција у САД прети хиљадама радних места

Развој вештачке интелигенције могао би да доведе до аутоматизације бројних послова у Сједињеним Америчким Државама и Европи, што би могло значајно да угрози на стотине хиљада радних места, показује истраживање инвестицијске банке Голдман Сакс. Фото: Unsplash/Unsplash+ Инвестициона >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << банка рекла је да би систем вештачке интелигенције, као примера ради четГПТ-а, могао у будућности да ствара садржај који се не може разликовати од људске производње, а то би могло да изазове процват продуктивности који би на крају повећао годишњи БДП за седам одсто у раздобљу од 10 година, пише Фајненшел Тајмс.
„То би такође допринело значајним поремећајима на тржишту рада, доводећи у опасност 300 милиона радника у великим економијама.
Процене показују да је отприлике две трећине радних места у САД и Европи изложено неком степену аутоматизације вештачке интелигенције, на темељу података о задацима који се обично обављају у бројним занимањима”.
У САД би вештачка интелигенција утицала на око 60 одсто радне снаге, док близу 30 одсто који раде физичке послове не би било угрожено. Недавно је о развоју вештачке интелигенције говорио Бил Гејтс, који је навео да ће она утицати на индустрију у следећих 10 година.
„Докази показују да поседовање основних математичких вештина припрема ученике за успех, без обзира на каријеру коју одаберу. Међутим, успех у математици пада у целој земљи, посебно за Афроамериканце, Латиноамериканце и студенте с ниским примањима. АИ може да помогне да се преокрене тај тренд . АИ ће побољшати ваш рад, на пример тако што ће вам помоћи да пишете е-пошту и управљате својим инбоксом”, закључио је Гејтс.
Za farbanje jaja nude i farbu za tekstil

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вештачка интелигенција у САД прети хиљадама радних места се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.