Вучић: Изазови изискују да се ујединимо и неопходност постовања међ.права

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Mar.2023, 20:18

Вучић: Изазови изискују да се ујединимо и неопходност постовања међ.права

Изазови са којима се суочавамо на глобалном нивоу изискују да се ујединимо, поручио је данас председник Србије Александар Вучић у обраћању на онлајн Самиту за демократију на којем учествује на позив председника САД Џозефа Бајдена. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Вучић је рекао и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је сукоб у Украјини поново на светло дана изнео неопходност универзалног и непоколеблјивог поштовања међународног права и да ће Србија наставити да заговара доследно поштовање неселективне примене тих одредби и принципа, објављено је на инстаграм налогу buducnostsrbijeav.
„Принципи поштовања људских права, владавине права и међународног поретка заснованог на правилима, треба да пренесе и поштује свако од нас. Актуелни сукоб у Украјини је, поново, на светло дана изнео апсолутну неопходност универзалног и непоколебљивог поштовања међународног права од стране свих. Република Србија ће наставити да заговара доследно поштовање неселективне примене тих одредби и принципа“, истакао је Вучић.
Око 120 лидера из целог света, међу којима и председник Србије, позвано је да ове недеље учествује на другом Самиту за демократију.
Vučić na onlajn Samitu za demokratiju na poziv predsednika SAD

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Изазови изискују да се ујединимо и неопходност постовања међ.права се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.