Мисија ММФ започиње посету Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Mar.2023, 09:01

Мисија ММФ започиње посету Србији

Мисија ММФ данас ће започети двонедељну посету Србији, а први састанак одржаће са представницима Народне банке Србије. Фото: Танјуг/Раде Прелић
У НБС ће бити одржан пленарни састанак делегација ММФ-а и Народне банке Србије.

Мисија ММФ траје до 5. априла, а разговараће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се о стендбај аранжману који Србија има са ММФ.
„Током Мисије нас очекују разговори о стендбај аранжману који смо договорили са ММФ, а који је вредан око 2,4 милијарде евра. Са представницима ММФ-а разговараћемо о фискалној позицији наше земље и макроекономској стабилности, фискалним изгледима за ову годину, структурним реформама са којима настављамо“, изјавио је раније министар финансија Синиша Мали.
Навео је да Србија са ММФ-ом има одличну сарадњу и да веома цени њихову подршку у очувању постигнутих резултата и помоћ да што лакше прођемо кроз овај за цео свет веома турбулентан период.
Мали се састао са инвеститорима из Европе и САД заинтересованим за улагања

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мисија ММФ започиње посету Србији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.