Премијер Мицотакис најавио опште изборе у мају

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Mar.2023, 09:27

Премијер Мицотакис најавио опште изборе у мају

Премијер Грчке Киријакос Мицотакис најавио је у интервјуу за Алфа ТВ да ће у мају бити одржани општи избори. Фото: Танјуг/AP/Ludovic Marin Четворогодишњи мандат конзервативне владе истиче у јулу, али очекивало се да ће Мицотакис расписати изборе почетком априла, наводи се у извештају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ројтерса.
Истраживања јавног мњења показују да се након железничке несреће 28. фебруара, најтеже у историји грчке железнице, смањује предност Мицотакисове странке Нова демократија у односу на левичарску опозициону партија Сириза. Несрећа, у којој су се путнички и теретни воз директно сударили, однела је животе 57 људи, изазвала бес јавности и масовне протесте због угоржене безбедности железничког саобраћаја.
„Могу вам са сигурношћу рећи да ће избори бити одржани у мају“, рекао је премијер Мицотакис у свом првом ТВ интервјуу након катастрофалне несреће код Ларисе, административног центра грчке провинције Тесалија.
Šef grčke diplomatije danas u poseti Srbiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Премијер Мицотакис најавио опште изборе у мају се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.