Рецепт дана: Паста са сосом од лимуна

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Mar.2023, 06:00

Рецепт дана: Паста са сосом од лимуна

Лагана паста пореклом са обале Амалфи. Фото: Pixabay/Security Састојци: 1 лимун мало пармезана 1-2 кашике путера 250 грама шпагета со Припрема: Нарендајте пармезан и лимунову кору, али само жути део, па исцедите лимун у чашу. Тестенину ставите да се кува у кључалу посољену воду и кувајте >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << према упутству на паковању. Мало пре него што су шпагети готови, загрејте тигањ неколико минута на умереној температури, па додајте једну до две кашике путера и рендану лимунову кору. Оставите на шпорету неколико тренутака, само док се путер не отопи, па угасите шпорет. Додајте једну кутлачу воде у којој се кувала тестенина. Када је тестенина „ал денте“, извадите је и ставите у шерпу (воду у којој се кувала не бацајте), па све добро промешајте. Затим додајте лимунов сок и поново промешајте. Додајте пармезан и промешајте. Додајте још мало воде из пасте, па поново промешајте. За ово јело сос се прави од пармезана, који се меша са водом од кувања и лимуновим соком. Воде треба додати колико и пармезана. Ово можете поновити неколико пута док не добијете жељену густоћу соса. Имајте на уму да се хлађење соса брзо згусне, тако да на крају добијете текстуру која вам се чини превише ретка. Послужите топло, посуто пармезаном.
Пријатно!
Pojeli ste previše limuna? Evo šta može da vam se desi!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Паста са сосом од лимуна се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.