Турска: Хапшења одговорних за изградњу зграда срушених у земљотресу

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Feb.2023, 09:52

Турска: Хапшења одговорних за изградњу зграда срушених у земљотресу

Власти у Турској издале су налоге за хапшење више лица, одговорних за изградњу зграда које су се срушиле у катастрофалном земљотресу у понедељак, преноси ЦНН позивајући се на турске медије. Фото: Танјуг/Ahmet Akpolat/DIA via AP, File Власник компаније која је градила уништене зграде у граду >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Адани, Хасан Алпаргун, приведен је у суботу у Никозији на Кипру, известила турска државна новинска агенција Анадолија.
Тужиоци у граду Адани издали су налог за хапшење 62 особе, у вези са истрагом о зградама које су уништене у земљотресу јачине 7,8 степени.
Мехмет Јашар Џошкун, за којег Анадолија наводи да је извођач радова на блоку луксузних високих зграда које су се срушиле у провинцији Хатаи, такође је ухапшен у суботу.
Џошкуна је у петак ухапсила полиција на аеродрому у Истанбулу док је покушавао да побегне у Црну Гору, наводи турска агенција.
Према извештају и извођач радова Ибрахим Мустафа Унџуоглу приведен је у суботу у Истанбулу, због наводних пропуста инспекција у вези апартмана Бахар, који су се срушили у епицентру земљотреса у Газиантепу, наводи ЦНН.
Број погинулих у земљотресима који су погодили у понедељак Турску и Сирију порастао је на 28.192, саопштено је синоћ.
Турски потпредседник Фуат Октај рекао је на конференцији за новинаре да је у тој земљи страдало 24.617 људи.
Više od 28.000 stradalih u zemljotresima u Turskoj i Siriji

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Турска: Хапшења одговорних за изградњу зграда срушених у земљотресу се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.