Обука у механизованим јединицама Војске – следе бојева гађања

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2023, 20:40

Обука у механизованим јединицама Војске – следе бојева гађања

На вежбовном простору и у рејону мирнодопских локација механизованих батаљона Копнене војске у току је обука професионалног састава за употребу кључног наоружања. Фото: Танјуг/Министарство Одбране и Војска Србије Реч је о јединицама наоружаним борбеним возилима пешадије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << М-80А. Које су, уз тенковске батаљоне, носилац маневра и ударне моћи у операцијама Копнене војске.
Имајући у виду да ово оклопно гусенично возило служи да уведе пешадију у борбу и да јој пружи ватрену подршку, тежиште у овој фази обуке је на заједничком тактичком увежбавању посада и укрцаних пешадијских одељења.
У наставку следи реализација тактичких вежби и бојевих гађања. Када се од припадника батаљона очекује да демонстрирају оспособљеност за реализацију тактичких и ватрених задатака у нападним и одбрамбеним операцијама.
Поузданост и ефикасност борбених возила пешадије М-80А потврђене су много пута током експлоатације у различитим условима. Сталном обуком њихових посада и пешадијских одељења из механизованих батаљона обезбеђује се висок ниво способности за извођење пешадијских, противпешадијских и противоклопних дејстава.
Vučević obišao centar za obuku u kasarni u Leskovcu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Обука у механизованим јединицама Војске – следе бојева гађања се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.