Макрон са Зеленским и Шолцом: Од дешавања у Украјини зависи будућност Европе

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2023, 09:13

Макрон са Зеленским и Шолцом: Од дешавања у Украјини зависи будућност Европе

Председник Француске Емануел Макрон састао се синоћ у Паризу са украјинским председником Володимиром Зеленским и немачким канцеларом Олафом Шолцом. Фото: Танјуг/Sarah Meyssonnier, Pool via AP „Злочин агресије не могу се толерисати ни под којим околностима, а још мање ако то чини сила каква >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је Русија. Од онога што се дешава у Украјини зависи будућност Европе. Тога смо потпуно свесни“, рекао је Макрон на заједничкој конференцији за новинаре у Јелисејској палати.
Истакао је да ће све „док Русија напада“, Украјини бити неопходна војна подршка и навео да са Зеленским и Шолцем разговара о оперативним потребама Кијева. „Француска и Немачка су биле уз Украјину свих ових месеци. Украјина зна како да остане јака, али зна и да буде захвална“, рекао је Зеленски и нагласио да су Украјини потребни авиони и тешко напружање што је пре могуће.
Немачки канцелар Олаф Шолц рекао је да ће Европа и САД подржавати Украјину у њеној борби против Русије колико год буде потребно, и додао да Украјина припада европској породици.
Раније се Зеленски током посете Великој Британији састао са британским премијером Ришијем Сунаком и члановима британског парламента и британским краљем Чарлсом III. Планирано је да се украјински председник данас у Бриселу, на маргинама састанка Европског савета, састане са италијанском премијерком Ђорђом Мелони.
Francuska vlada razočarana stavom sindikata, najava novih protesta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон са Зеленским и Шолцом: Од дешавања у Украјини зависи будућност Европе се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.