Тедрос: СЗО активирала мрежу тимова хитне медицинске помоћи у Турској и Сирији

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2023, 15:48

Тедрос: СЗО активирала мрежу тимова хитне медицинске помоћи у Турској и Сирији

Светска здравствена организација активирала је своју мрежу тимова хитне медицинске помоћи у Турској и Сирији како би помогла онима који су погођени земљотресом, навео је на Твитеру генерални директор СЗО Тедрос Адханом Гебрејесус. Фото: Танјуг/Martial Trezzini/Keystone via AP Тимови ће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пружити основну здравствену заштиту повређенима и најугроженијима погођеним земљотресом, рекао је Тедрос, пренео је Си-Ен-Ен.
У међувремену, Рик Бренан, регионални директор за хитне ситуације СЗО за источни Медитеран, рекао је за Ројтерс да Светска здравствена организација очекује значајан скок у броју настрадалих након земљотреса и накнадних потреса.
„Велики број зграда се срушио и доћи ће до значајног повећања (броја настрадалих) око епицентра земљотреса“, казао је Бренан.
Говорећи о напорим спаилачких екипа да дођу до прживелих, он је навео да су спасилачки напори отежани након накнадних потреса. „Спасилачким тимовима је теже да уђу да би извукли људе“, рекао је он.
Бренан је изјавио да зграде које су претрпеле штету, али су остале функционалне могу у накнадном потресу да се сруше.
Готово 1.800 људи је погинуло у Турској и Сирији, а више хиљада је повређено у разорном земљотресу, који је погодио југ Турске, у близини границе са Сиријом.
Turska: Nakon jutrošnjeg zemljotresa usledilo 100 naknadnih potresa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тедрос: СЗО активирала мрежу тимова хитне медицинске помоћи у Турској и Сирији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.