Сваки трећи човек не добије назад новац који је позајмио пријатељу – Ево како да не будете један од њих

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2023, 14:01

Сваки трећи човек не добије назад новац који је позајмио пријатељу – Ево како да не будете један од њих

Никад не позајмљуј новац пријатељу, остаћеш и без друга и без пара – многи су се уверили у тачност ове изреке, али опет не могу да се извуку кад им блиска особа затражи 100 евра да „премости“ до следећег месеца или пет пута више јер им баш толико фали да купе ауто. Фото: Pexels/Karolina >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Grabowska Према једном америчком истраживању, трећина испитаника који су новац позајмили блиској особи никада нису добили натраг своје паре. Скоро половини дуг је враћен делимично.
Да се не би десило да пореметите односе због новца, амерички финансијски стручњаци саветују следећа правила у случају позајмице. Основно је „чист рачун, дуга љубав“ ма како вам то деловало безлично и сувише пословно. Направите писани или усмени уговор да после ни би било „јеси ми ти оно беше позајмио 200 или 300 евра?“
Обратите пажњу на детаље, попут рока отплате, поготово ако је већа позајмица у питању. Чудно јесте, али ова врста споразума штити ваш однос, уверава финансијска саветница Кејти Бруер. Нагласите и да у случају неиспуњења обавезе никада више нећете позајмити новац дотичној особи.
И најважније – кад се једном опечете, не понављајте исту грешку, ма колико вам се пријатељ јадао.
Kako da više ne hrčete noću?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сваки трећи човек не добије назад новац који је позајмио пријатељу – Ево како да не будете један од њих се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.