Вучић опозицији: Кажите како да сачувамо Србију од уласка Косова у СЕ

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Feb.2023, 17:51

Вучић опозицији: Кажите како да сачувамо Србију од уласка Косова у СЕ

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас посланицима опозиције, на посебној седници Скупштине о Косову и Метохији, да, уместо што критикују, кажу који је то „механизам“ да се Србија сачува од чланства Косова у Савету Европе. Фото: Танјуг/AP/Darko Vojinovic Он је то рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одговарајући на реплику Радомира Лазовића из посланичке групе „Зелено-леви клуб“ који је рекао да је проблем то што, како тврди, Вучић нема одговоре на суштинска, конкретна питања.
„Да ли ја имам решење, какво је оно и шта значи је неважно ако онај који доноси одлуке нема решење“, рекао је Лазовић.
На то је Вучић одговорио да Лазовић ниједну реч није рекао о томе како да се Србија сачува од уласка Косова у Савет Европе нити ће било ко о томе нешто да каже јер, како је рекао, не постоји решење за то, нити смо у могућности да о томе говоримо, нити можемо то да решавамо.
Навео је да нема никакав проблем са тиме да покаже француско-немачки план о решавању косовског питања, али и додао да је о томе рекао готово све, да је то кратак план и да је све најтеже свакако рекао.
„Не идем пред вас да га ви усвајате или не јер ми не усвајамо овај план. Да неко хоће да га усваја, дошао бих пред вас са планом и рекао: ‘Усвојите га или не’. Уопште није то тема ове скупштине, ја сам добровољно пожелео да вам кажем са каквим се све проблемима суочавамо, а не зато што било шта тражим од вас по том питању“, рекао је Вучић.
Подсетио је да је 23. јануара најавио позив представницима посланичких група на консулатације како би их упознао са детаљима и додао да се већ сутрадан јавио шеф прве посланичке групе који је рекао да се неће одазвати позиву, уз образложење да се „Вучић не консултује ни са ким и да му је само потребно да се створи такав утисак због суочавања са непопуларним одлукама“.
Навео је да су представници посланичких група, између осталог, говорили и да неће да иду код Вучића на канабе и тајне састанке, већ су тражили да се о решавању најважнијег државног питања разговара у скупштини. „Дакле, нису ни хтели да добију информацију. Само су хтели место за самопромоцију, рекламирање и ни за шта више. Ништа озбиљно“, рекао је Вучић.
Додао је да се јавила само једна политичка странка која је јавно рекла да ће да дође на консултације.
„Спреман сам са тим људима шта год мислио о њиховом раду, а ништа добро не мислим, увек да седнем и да им покажем све, све што хоће да виде, све што хоће да чују…само погледајте какво је ово лицемерје, да сам држао консултације, вероватно не би било потребе за седницом парламента, али њима је било потребно сликање и рекламирање“, рекао је Вучић.
Вучић је рекао да садашња власт никада није водила тајне преговоре за разлику од свих ранијих.
„Увек смо долазили пред парламент и објашњавали. Када смо имали најтежу ситуацију на КиМ, лично сам ишао на КиМ да најтежи план објашњавам, остао са људима целу ноћ у Косовској Митровици, трпео критике, нападе и није ми то никада био проблем зато што ништа не кријем од нашег народа“, рекао је Вучић.
Истакао је да људи препознају оне који се боре за њихове интересе и Србију.
„А вама бих само посаветовао да се у наредних неколико сати сетите који је то механизам како треба да сачувамо Србију од уласка Косова у чланство Савета Европе и да ме обавестите. Одмах прихватамо ту иницијативу, одмах идемо да извршимо све што нам предложите, а ја сам сигуран да ћете тај план мало детаљније да нам изнесете него што се у претходној реплици то учинили“, закључио је Вучић одговарајући на реплику Лазовићу.
Vučić: Cirkus poslanika opozicije naneo ogromnu štetu Srbiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић опозицији: Кажите како да сачувамо Србију од уласка Косова у СЕ се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.