Грађани Западног Балкана убудуће у Албанију само са личним картама

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Feb.2023, 16:47

Грађани Западног Балкана убудуће у Албанију само са личним картама

Грађани земаља Западног Балкана убудуће ће моћи да иду у Албанију само са личним картама, изјавио је албански министар унутрашњих послова Бледи Чучи. Фото: Unsplash/Elion Jashari „Донели смо две одлуке на седници владе у среду. Прва се тиче слободног кретања грађана на Западном Балкану >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << само са личном картом. Реч је о споразуму који је у новембру прошле године потписан у Берлину. Ступањем на снагу ове одлуке сви грађани Западног Балкана могу слободно долазити у Албанију само са личном картом“, рекао је Чучи, пренео је „Балканвеб“.
Он је додао да је „тај споразум у духу две веома важне иницијативе за јачање региона и Западног Балкана – Берлинског процеса и Отвореног Балкана“.
Друга одлука коју је албанска влада донела на јучерашњој седници односи се на сарадњу са Северном Македонијом ради стварање Заједничке групе за борбу против организованог криминала и трговине људима.
„То је споразум који мора да буде ратификован у парламенту Албаније. На основу овог споразума, направићемо Заједничку групу која ће се бавити одређеним питањима везаним за организовани криминал“, додао је Чучи.
Ankara: Norveški ambasador pozvan na razgovor

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грађани Западног Балкана убудуће у Албанију само са личним картама се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.