Гвидети: Желим да са Србијом освојим златну медаљу на ОИ у Паризу

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2023, 14:47

Гвидети: Желим да са Србијом освојим златну медаљу на ОИ у Паризу

Нови селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Италијан Ђовани Гвидети изјавио је данас да му је велика жеља да са нашим националним тимом освоји златну медаљу на Олимпијским играма у Паризу. Фото: ossrb.org Гвидети је тренер турског Вакифбанка, а на клупи селекције Србије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << крајем прошле године заменио је сународника Данијелеа Сантарелија, који је преузео репрезентације Турске.
Италијански стручњак је званично данас представљен као нови селектор Србије. „Наравно да сам изузетно срећан и поносан што имам прилику да водим овај сјајни тим. Имао сам успеха са Турском и желим њима да захвалим на последњих шест година. Али промене су добре у животу и спорту. Захваљујем Савезу на великој шанси да водим ову одличну групу играча. Имам велику срећу да будем селектор у земљи где људи познају спорт, где су играчи навикли да побеђују, знају да освајају медаље. То је јако лепо. Кад год видим Србију, не само у одбојци већ у свим спортовима, увек видите сјајн дух, дисциплину. Обећавам да ћу урадити све што могу да задржим тим на врху света. Испред нас су Олимпијске игре и знам који је циљ Србије – велики је притисак, али је то притисак који овај тим заслужује“, рекао је Гвидети на конференцији за новинаре у Београду.
Он је истакао да су пред одбојкашицама Србије три велика такмичења у овој години. „Главни циљ је да се квалификујемо на ОИ. Систем је другачији, ранг је сада веома важан и због тога имамо велике шансе да тај циљ остварим. Желим да почнем следећу сезону са обезбеђеним местом на олимпијском турниру. Тим је освојио СП, наравно да желимо и злато на ЕП. Мени се допада Лига нација, због ранг листе је сада важно и то такмичење, а биће то и прилика да упознам девојке које не знам“, додао је италијански стручњак.
Гвидети је рекао да је причао са бившим селекторима Србије Данијелеом Сантарелијем и Зораном Терзићем.
„Причао сам са Данијелеом, били смо на кафи у Истанбулу. Подржао ме је. Са Зораном сам причао раније. Од њих знам да тим има борбени дух, да буде добар у важним моментима. Видео сам то као њихов ривал, али су ми и њих двојица то потврдили. Желим да попоијем кафу и са Зораном. Нико не зна боље овај тим од њега. Он је урадио магичне ствари са Србијом, поштујем га много. Све њихове савете ћу искористити“, истакао је Гвидети.
Он је истакао да је разговарао са српском одбојкашицом Мајом Огњеновић.
„План је да причам са свим одбојкашицама. Имао сам састанак да им објасним програм и календар. Маја је имала сјајан период у Вакифбанку, радили смо заједно, невероватно је оно кроз шта смо прошли. Мотивисана је, али није донела коначну одлуку, видећемо шта јој је план за следећу сезону. Постоји мотив да се врати, али није донела коначну одлуку“, рекао је селектор Србије.
Он је најавио да ће у стручном штабу имати српских и турских тренера. „Ја ћу бити једини Италијан. Желим што више српских тренера. Хоћу да научим о менталитету Србије и потребни су ми момци који ће ми у томе помоћи и како да свој стил имплементирам овде. Довешћу три момка из Вакифбанка, са њима радим десет година. Хоћу да направим комбинацију, да будемо један стручни штаб. То је веома важно, јер је то тим који води репрезентацију. Мора да постоји заједница. Тек онда можемо да водимо национални тим на прави начин“, истакао је Гвидети.
Председник Одбојкашког савеза Србије Ђула Мештер изјавио је да се нада да ће наш национални тим да настави са успесима.
„Успели смо да потпишемо сарадњу са једним од највећих стручњака у одбојци, имаћемо нову енергију да наставимо са успесима. Најбоља смо екипа на свету и очекујем да наставимо истим путем. Хтео бих да у име Савеза пожелим добродошлицу Гвидетију и верујем да ће наша сарадња бити успешна“, рекао је Мештер.
Први потпредседник ОСС Јелена Николић изјавила да је имала прилику да ради са Гвидетијем. „У то време сам остварила највеће успехе у клупској каријери. Од првог момента је показао велику жаљу да тренира Србију. Не бих говорила много о његовим квалитетима. Оно што се примети је велика енергија и жеља за успехом. Треба нам његов менталитет, рад са младим играчицама. Већ 13. фебруара ће бити одржан тренинг са девојкама које ће конкурисати за први тим“, изјавила је Николићева.
Гвидети је од 2008. тренер Вакфибанка са којим је до сада освојио четири титуле на клупском првенству света, пет пута се домогао ЦЕВ Лиге шампиона, седам пута био првак Турске, а освојио и пет трофеја у националном Купу и четири титуле победника Супер купа те земље.
Beogradski atletski miting 15. februara, stižu najbrži sprinteri sveta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гвидети: Желим да са Србијом освојим златну медаљу на ОИ у Паризу се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.