Блинкен: Посвећеност САД безбедности Израела “је и даље гвоздена“

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jan.2023, 20:43

Блинкен: Посвећеност САД безбедности Израела “је и даље гвоздена“

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је данас, у контексту ескалације насиља између Израела и Палестинаца, да је важно да народ Израела зна да је америчка посвећеност њиховој безбедности “и даље гвоздена“. Фото: Танјуг/AP/Andrew Harnik Блинкен је на конференцији за новинаре >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << након састанка са израелским премијером Бењамином Нетанијахуом, рекао да САД настављају да подржавају одржавање статуса кво Јерусалима и светих места, пренео је Ројтерс.
Он је позвао Израел да изгради широку подршку за нове предлоге владе везане за реформу провосудног система, због које је на хиљаде Израелаца изашло на улице у знак протеста.
Понављајући подршку кључним демократским принципима, Блинкен је казао да је изградња консензуса за нове предлоге најефикаснији начин да се обезбеди да они буду прихваћени и да трају.
Блинкен је истакао да се америчко-израелски односи “темеље на дугој историји заједничких демократских вредности“, пренео је „Тајмс оф Израел“.
Он је, такође, говорио о смањењу циклуса насиља, нагласивши да је дужност свих страна да деескалирају тензије.
Амерички државни секретар говорио је и о ставу Израела о руско-украјинском рату.
„Ценимо хуманитарну помоћ Израела“, рекао је Блинкен, додајући да се САД радују што ће се разговарати о томе шта још може да се уради.
Грчка: У паду авиона Ф-4 у Јонском мору погинуо један пилот, за другим се трага

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен: Посвећеност САД безбедности Израела “је и даље гвоздена“ се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.