Лавров позвао Израелце и Палестинце да не дозволе погоршање ситуације

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2023, 21:46

Лавров позвао Израелце и Палестинце да не дозволе погоршање ситуације

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров позвао је данас Израел и Палестице да се уздрже акција које би могле да доведу до погоршања ситуације у зони конфликта, саопштило је руско Министарство спољних послова. Фото: Танјуг/Russian Foreign Ministry Press Service via AP „Лавров је позвао израелске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и палестинске партнере да демонстрирају одговорност и суздрже се од било каквих акција које би могле да погоршају стање“, пренело је Министарство изјаву Лаврова, који је телефоном разговарао са израелским и палестинским колегама, Елијем Коеном и Ријадом ал Маликијем.
Како преноси ТАСС, руска страна је нагласила да је Москва забринута због нове „спирале насиља“ у зони палестинско-израелског конфликта, који је оптерећен наставком оружане конфронтације, и доводи до нових жртава и свеобухватне штете.
„Лавров је нагласио да је неопходно наставити са покушајима оживљавања преговарачког процеса између две стране на принципима међународног права, што пре“, додаје Министарство.
Volstrit žurnal: Izrael izveo napad dronovima na vojni kompleks u Iranu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров позвао Израелце и Палестинце да не дозволе погоршање ситуације се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.