Откривамо разлоге зашто је све више деце емоционално нестабилно

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2023, 20:00

Откривамо разлоге зашто је све више деце емоционално нестабилно

Психолози тврде да деца лошије напредују у школи и да су емоционално нестабилна због прекомерне употребе технологије и „лошег” родитељства. Фото: Pixabay/qimono Психолози описују да оно што виде као забрињавајући тренд је понашање деце. Данас су деца у катастрофалном емотивном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стању и многе ствари из нашег савременог начина живота доводе до тога. Упркос нашим најбољим намерама, нажалост, ми мењамо мозак наше деце у погрешном правцу.
Психолози наводе пет разлога зашто се то дешава, а то су следеће навике: деца добијају све што желе када желе и не могу да поднесу да им се каже „не“ имају веома ограничену друштвену интеракцију родитељи стварају вештачки свет забаве за децу где досада не постоји деца превише користе технологију, што их емотивно затвара родитељи не постављају чврсте границе. Наглашавамо и како родитељи могу да направе разлику у животу детета тако што ће „обучити” његов мозак како би могао успешно да функционише на друштвеном, емотивном и академском нивоу. То је пре свега постављање граница, водећи рачуна о томе шта је добро за дете, а не шта дете жели у одређеном тренутку, ограничавање употребе технологије и учење деце обавезама, што ће им бити одређена основа за будућност.
Najbolji izvor gvožđa za bebe je namirnica koju mnoge mame izbegavaju: Zaboravite na žumance!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Откривамо разлоге зашто је све више деце емоционално нестабилно се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.