Стенстрем: Шведска мора да ради јаче против курдске ПКК

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2023, 19:30

Стенстрем: Шведска мора да ради јаче против курдске ПКК

Главни шведски преговарач за улазак те земље у НАТО Оскар Стенстрем рекао је данас да се, за разлику од Финске, из Шведске више финансира Радничка партија Курдистана (ПКК), коју Турска сматра терористичком. Фото: Unsplash/NFT CAR GIRL Стенстром је нагласио да Шведска треба јаче да ради >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << против курдске ПКК, и то не само када је у питању финансирање.
Осим Турске, ПКК је проглашена терористичком у Европској унији и САД. „Знамо да, у поређењу са Финском, ПКК се више финансира из Шведске“, рекао је Стенстрем за Радио Сверигес, преноси шведски портал „Нyхетер“.
Стенстрем је прокоментарисао отказивање састанка који је требало у фебруару да се одржи између Турске, Шведске и Финске.
„Заједнички смо се сложили, турски колега и ја, да нема смисла водити озбиљне разговоре и састајати се физички, јер би то вероватно довело до погоршања ситуације“, истакао је Стенстрем.
Он је истакао да Шведска „никада није била уточиште за терористе, нити ће бити“. Шведска и Финска чекају ратификацију њиховог пријема у НАТО, а досад то нису учиниле Турска и Мађарска.
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган рекао је недавно да Шведска не треба да очекује подршку Турске за чланство у НАТО након протеста који је одржан у близини турске амбасаде у Стокхолму током прошлог викенда, а на којем је спаљена копија Курана.
Лихтенштајн: Гласачи на референдуму одбили забрану казина у земљи

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стенстрем: Шведска мора да ради јаче против курдске ПКК се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.