Лихтенштајн: Гласачи на референдуму одбили забрану казина у земљи

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2023, 19:00

Лихтенштајн: Гласачи на референдуму одбили забрану казина у земљи

Кнежевина Лихтенштајн је на данашњем референдуму великом већином гласова одбила забрану казина у земљи, преноси АП. Фото: Unsplash/Mircea X. За забрану казина се изјаснило 27 одсто гласача, док је 73 одсто било против, а на референдуму је учествовало 70 одсто бирача.
Главни иницијатор >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << референдума је била група „Фолксмајнунг“ („Мишљење народа“), која се према властитим речима бори против „поплаве казина.“
Присталице забране су наглашавале потенцијалну штету казина за репутацију земље, као и ризик настанка зависности од коцкања.
Пре референдума су се кнез Лихенштајна Ханс Адам Други, као и парламент Лихтенштајна, изјаснили против забране казина. Посланици су тврдили да приход од казина представља значајан бенефит за економију земље, а забрана би по њима била превише строга мера у борби против зависности од коцкања.
Лихтенштајн има око 40.000 становника и укупно шест казина у земљи.
До 2010. године је коцкање у Лихтенштајну било углавном забрањено, преноси Њујорк Тајмс.
Šalaj Bobrovnicki: Borbena gotovost mora biti najbolja u svakom trenutku

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лихтенштајн: Гласачи на референдуму одбили забрану казина у земљи се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.