Шифрин на корак од рекорда Стенмарка

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jan.2023, 20:16

Шифрин на корак од рекорда Стенмарка

Америчка скијашица Микаела Шифрин забележила је 85. победу у Светском купу, пошто је славила у слалому у чешком Шпиндлерув Млину. Фото: Pixabay/NoName_13 Шифрин је победила резултатом 1:33,85 минута и сада је само један тријумф дели од укупног рекорда по броју победа у Светском купу који >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << држи Швеђанин Ингемар Стенмарк.
Ово је била њена 11. победа у сезони, а пета у слалому.
Друго место освојила је Немица Лена Дир која је била спорија за 0,60 секунди, док је трећа швајцарска скијашица Венди Холденер са 1,31 секундом заостатка за победницом.
Шифрин је водећа у пласману слалома са 705 бодова, испред Холденер (530) и Словакиње Петре Влхове (510), која је данас заузела четврто место.
У генераланом поретку Светског купа, Шифрин је још више увећала своју предност. Ова 27-годишња Американка сада има 1.617 бодова, односно 671 бод више у односу на Влхову, а 711 од швајцарске скијашице Ларе Гут Бехрами.
Скијашице сутра очекује још један слалом на истој стази када ће Шифрин имати шансу да се новим тријумфом изједначи по броју победа са Стенмарком.
Sabalenka nakon preokreta do pobede nad Ribarkinom i titule na Australijan openu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шифрин на корак од рекорда Стенмарка се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.