Сабаленка након преокрета до победе над Рибаркином и титуле на Аустралијан опену

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jan.2023, 14:04

Сабаленка након преокрета до победе над Рибаркином и титуле на Аустралијан опену

Белорускиња Арина Сабаленка савладала Елену Рибаркину из Казахстана са 2:1 по сетовима 4:6, 6:3, 6:4 и освојила титулу на Аустралијан опену, прву на једном гред слем турниру. Фото: Танјуг/AP/Aaron Favila Сабаленка је успела да се врати након изгубљеног првог сета. Сломила је отпор противнице, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << освојила наредна два и заслужено стигла до тријумфа и титуле на првом гренд слему сезоне.
Рибаркина је у првом сету прва стигла до брејка предности у трећем гему. Међутим, противница је успела да узврати у осмом када је изједначила. Већ у наредном гему Казахстанка враћа брејк предности, а потом на свој сервис решава први сет у своју корист, 6:4.
Велика борба у другом сету, гомила неискоришћених брејк прилика, а одлучујући је био четврти гем у коме је Сабаленка искористила другу брејк прилику. Потом је успела да задржи свој серви и тако добије други сет са 6:3.
Неизвесно је било и у одлучујућем сету. Сабаленка је ипак била боља, а у седмом гему је одузела сервис ривалки што јој је било довољно да освоји трећи сет са 6:4 и подигне трофеј.
Ово је Сабаленки прва гренд слем титула у каријери.
Mekinro: Novak Đoković zaslužuje mnogo više poštovanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сабаленка након преокрета до победе над Рибаркином и титуле на Аустралијан опену се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.