Савет безбедности УН једногласно осудио напад у Јерусалиму

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jan.2023, 09:23

Савет безбедности УН једногласно осудио напад у Јерусалиму

Свих 15 држава чланица Савета безбедности УН је на ванредној седници осудило терористички напад у источном Јерусалиму у коме је у петак погинуло седам особа, а троје тешко рањено, изјавило је двоје дипломата УН за Тајмс оф Израел. Фото: WikimediaComonns/USAID U.S. Agency for International Development Седница >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << УН је била одржана иза затворених врата, а представници Израела и Палестине нису били позвани.
Седница је била сазвана дан раније због рације израелске војске у избегличком кампу Џенин на Западној обали 26. јануара, када је погинуло девет Палестинаца, преноси Си-Ен-Ен.
Заседање Савета безбедности УН су тражили Уједињени Арапски Емирати, Кина и Француска због растуће напетости измедју Израела и Палестинаца, али не постоји консензус о томе како решити ову најновију ескалацију насиља, преноси Тајмс оф Израел.
Представник САД је на седници рекао да Палестинци не треба да предузимају „унилатералне мере“ у УН, а руски представник је изјавио да би Москва подржала такву палестинску иницијативу.
У медјувремену је портпарол УН Стефан Дижарик саопштио да је генерални секретар УН Антонио Гутереш „дубоко забринут“ тренутном ескалацијом насиља у Израелу и на окупираној палестинској територији и позвао на „највећу уздржаност“.
Гутереш је оштро осудио напад у синагоги на периферији Јерусалима, преноси Ројтерс.
Gutereš: Društvene mreže saučesnici u širenju ekstremizma i rasizma

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Савет безбедности УН једногласно осудио напад у Јерусалиму се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.