Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jan.2023, 09:12

Партизан се реванширао Звезди, победа црно-белих на крилима Ледеја и Егзума

Кошаркаши Партизана савладали су Црвену звезду 79:78, у 21. колу Евролиге и реванширали се вечитом ривалу за пораз у првом делу сезоне. Вилдоза и Недовић најефикаснији на мечу, превагу црно-белима донели Ледеј и Егзум. Обе екипе имају исти учинак у такмичењу (10-11), црвено-бели бољи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у међусобном скору.
Одличан евролигашки дерби одиграли су Црвена звезда и Партизан у дворани „Александар Николић“, а после рововске борбе која је трајала свих 40 минута победу су однели црно-бели 79:78.
Утеха за домаћина је да је тројком Недовића у последњој секунди меча стекла бољи међусобни скор од вечитог ривала, па је и остала боље пласирана на табели Евролиге после 21. кола, иако обе екипе имају исти скор 10-11.
Партизан је водио током већег дела меча, тачније од средине прве деонице, док су црвено-бели јурили предност противника више од 30 минута.
Екипа Жељка Обрадовића већ је у првој четвртини стекла максималних осам поена предности, али је Звезда на први одмор отишла са само два поена минуса захваљујући тројци Луке Вилдозе.
Партизан је чувао стечену предност, а у финишу првог полувремена поново је стекао магичних 8 поена вишка.
Недовић и Вилдоза држали су Звезду у првих 20 минута, док су на другој страни најефикаснији били Егзум и Лесор. Изузетно чврста била је трећа деоница. Црвено-бели су у чак три наврата имали напад за прелазак у вођство, али ниједан нису искористили.
Партизан се у овој деоници доста мучио у нападу, али су Аврамовић и Ледеј убацили тројке у последњем минуту које су сачувале предност црно-белих пред улазак у последњих 10 минута (57:54).
Зек Ледеј је коначно одиграо један дерби у складу са својом репутацијом – убацио је 20 поена, од којих је 9 било у последњој деоници.
Петрушев је покушао да размрда Звезду, која је успела да одржи прикључак за противником све до самог финиша.
Вилдоза је убацио важну тројку, али је Егзум био прецизан са линије за слободна бацања, чиме је свом тиму донео недостижна четири поена предности, на шест секунди до краја.
недовић је убацио тројку у последњој секунди и тако барем делимично ублажио пораз од вечитог ривала.
Вилдоза је утакмицу завршио са 26 постигнутих поена, Недовић је додао 23. На другој страни Ледеј и Егзум убацили су по 20, 13 је додао Лесор.
Обе екипе сада имају исти учинак од десет победа и 11 пораза и могу да се надају да ће у завршници лигашког дела Евролиге изборити пласман међу осам најбољих екипа које настављају такмичење.
„Вечити“ наредне мечеве у елити играју 31. јануара – Партизан ће на свом терену дочекати екипу Асвела, док Звезда гостује у Болоњи екипи Виртуса.
Ivanović nakon derbija: Teraćemo se mi još (VIDEO)


Преузмите андроид апликацију.
Чланак Партизан се реванширао Звезди, победа црно-белих на крилима Ледеја и Егзума се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.