Велики број танкера блокиран у турским мореузима

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Dec.2022, 08:41

Велики број танкера блокиран у турским мореузима

Америчка министарка финансија Џенет Јелен изјавила је да администрација председника Џозефа Бајдена нема разлога да верује да је руска влада била умешана у одлуку Турске да блокира бродове у транзиту до Средоземног мора. Фото: Pixabay/Andi Graf Поремећаји у саобраћају нафтних танкера >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из руских црноморских лука према Медитерану настали су због новог турског правила за осигурање.
Анкара захтева од свих танкера који пролазе кроз мореузе да имају одговарајуће осигурање. Међутим, услед увођења ембарга на руску нафту, руски танкери више не могу да конкуришу за западна поморска осигурања. Осим уколико не пристају на лимит цене од 60 долара по барелу. Па се претпоставља да је управо то разлог што је велики број нафтних танкера блокиран у близини турских мореуза, објавио је Фајненшел тајмс.
U Briselu dogovorena saradnja severnoevropskih zemalja o migraciji

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Велики број танкера блокиран у турским мореузима се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.