Мишел: Форум сјајна платформа за комуникацију лидера југоисточне Европе

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2022, 15:22

Мишел: Форум сјајна платформа за комуникацију лидера југоисточне Европе

Београдски економски форум сјајна је платформа за комуникацију између политичких и економских лидера југоисточне Европе, рекао је данас на отварању Форума у Београду председник одбора директора Савета страних инвеститора у Србији Мајк Мишел. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић Он >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је изразио задовољство што је део данашњег догађај и подсетио да ове године Савет страних инвеститора обележава 20 година од оснивања.
„Већ 20 година развијамо пословну средину у Србији и данас имамо 37 милијарди евра у инвестицијама и више од 100 запослених“, навео је Мишел.
Додао је да Савет кроз Белу књигу ради заједно са Владом Србије на унапређењу пословне средине у Србији, како би постала примамљивије место за стране инвестиције. Мишел је оценио да се свет суочава са великим изазовима – војни сукоби, климатске промене, промене тржишта…. и истакао да је данашњи Форум од изузетног значаја, јер ће се говорити о препорукама и начинима за превазилажење кризе.
Сматра да земље Западног Балкана треба да следе примере добре праксе земаља ЕУ, како би се одржао стабилан економски раст, унапредила инфраструктура и отворила нова радна места.
Такође, додао је да наша земља треба да се усклади са принципима ЕУ када је у питању дигитализација, Зелена агенда…
Мишел је навео да је једна од препорука Савета за стране инвеститора корпоратизација јавних предузећа у земљи и да је тренутно у фокусу сектор хотелијерства. Београдски економски форум одржава се наредна два дана у Београду, а главне теме биће најактуелнија питања у вези са Србијом и светом, попут енергетике, повезаности на Балкану, стратегије за финансирање економског развоја, будућности малопродаје, инфлације, енергетске ефикасности и дигитализације.
Организатор 22. Београдског економског форума је компанија TGI Group International, основана 2000. године у Србији, која пружа услуге у области корпоративних комуникација.
Партнер форума је компанија “Visa“, а одржава се под покровитељством Савета страних инвеститора, Хеленског пословног удружења и Удружења пословних жена Србије, саопштили су организатори.
Poslanici o budžetu, penzijama, porezima, sudijama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мишел: Форум сјајна платформа за комуникацију лидера југоисточне Европе се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.