Руска војска изградила велику војну базу у Маријупољу

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Dec.2022, 18:47

Руска војска изградила велику војну базу у Маријупољу

Русија консолидује своје војно присуство у освојеном лучком граду Маријупољу изградњом велике војне базе, показују сателитске фотографије компаније Максар. Фото: Танјуг/ Russian Ministry of Defense Нови комплекс у облику слова У налази се у близини центра града, пренео је Би-Би-Си.
На >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << његовом крову се види црвена, бела и плава звезда руске војске са натписом: „За Маријупољце“.
Руске снаге држале су град под опсадом скоро три месеца раније ове године, а због сталне артиљеријске ватре велики део је у рушевинама.
Украјински званичници су прошлог месеца проценили да је око 25.000 цивила убијено у нападима, док су УН саопштиле да су потврдиле смрт 1.348 цивила, али су навеле да је реалан број погинулих вероватно вец́и.
На сликама се чини да је градско гробље проширено.
Руске трупе су наводно последњих месеци уклањале лешеве из уништених зграда и сахрањивали их. Према анализи слика од прошлог месеца, које је прикупио Би-Би-Си Панорама, наводно је на гробљу ископано 1.500 нових гробова.
Велики заштитни заклон постављен је око остатака градског позоришта, где је, како се верује, на стотине људи погинуло након што су га руске снаге гађале у ракетном нападу 18. марта.
Украјински званичници процењују да је до 90 одсто градске инфраструктуре остало у рушевинама после руског бомбардовања, а нове слике сугеришу да је Москва почела да руши многе стамбене зграде које не могу да се поправе.
Mask: Moguće da je Tviter davao prednost levičarima tokom izbora u Brazilu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руска војска изградила велику војну базу у Маријупољу се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.