Маск: Могуће да је Твитер давао предност левичарима током избора у Бразилу

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Dec.2022, 18:05

Маск: Могуће да је Твитер давао предност левичарима током избора у Бразилу

Власник Твитера Илон Маск рекао је данас да је „могуће“ да су запослени у Твитеру фаворизовали левичарске кандидате током недавних избора у Бразилу, али није пружио доказе за своје тврдње. Фото: Unsplash/Souvik Banerjee Маск је окончао куповину Твитера 27. октобра, три дана пре одржавања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << другог круга председничких избора у Бразилу када је ултра десничарског кандидата и актуелног председника Жаира Болсонара поразио левичар Луиз Инацио Лула да Силва, преноси Ројтерс.
„Видео сам много забрињавајућих објава о недавним изборима у Бразилу. Ако су ти твитови тачни, могуће је да су запослени у Твитеру фаворизовали кандидата левице“, написао је Маск.
Болсонаро је раније ове године угостио Маска на састанку у Сао Паулу рекавши том приликом да је амерички милијардер „дах наде и легенда слободе“.
Лула и Болсонаро су нашироко користили Твитер током својих председничких кампања, али неким Болсонаровим сарадницима, као нпр. кандидату за посланика у Доњем дому бразилског Конгреса Николасу Фереири, суд је суспендово Твитер налог због објава у којима оспорава регуларност изборних резултата у другом кругу.
Kejt Midlton odala počast princezi Dajani ponevši njenu ogrlicu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маск: Могуће да је Твитер давао предност левичарима током избора у Бразилу се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.