Да ли користите исти картон за јаја два пута?

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Nov.2022, 20:01

Да ли користите исти картон за јаја два пута?

Стручњаци за безбедност хране упозоравају да поновна употреба картона за јаја може донети више штете него користи. Фото: Pixabay/monicore Када је у питању поновна употреба амбалаже, то је у већини случајева идеална идеја и за животну средину и за наш новчаник. Са картонима за јаја, међутим, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прича је мало другачија и захтева више пажње него што смо мислили.
Чак је на амбалажи наведено да се пакети не смеју поново користити. Због тога морате након прве употребе бацити картонске кутије или кутије за јаја.
Зашто су картони за јаја проблематични? Проблем је у картону од којег су ове кутије направљене. Они су заражени штетним микроорганизмима и не могу се чистити или прати. Међу најчешћим штетним микроорганизмима су, на пример, салмонела, која изазива акутну упалу гастроинтестиналног тракта, а понекад изазива и компликације.
Посебно је опасно за малу децу и старије особе.
Да бисте спречили контаминацију, потребно је следеће: избегавајте стављање јаја или паковања јаја на чисте радне површине приликом ломљења пазити да садржај јајета не дође у контакт са спољашњом површином љуске сав прибор, посуђе и радне површине које су биле у контакту са јајима или амбалажом за јаја морају се добро очистити празну амбалажу одмах одбаците и немојте је поново користити оперите руке након контакта са јајима и амбалажом за јаја Kako jaja utiču na naše srce?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли користите исти картон за јаја два пута? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.