Вучић са српским студентима у Трондхајму

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 12:56

Вучић са српским студентима у Трондхајму

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Трондхајму са српским студентима Норвешког универзитета науке и технологије (НТНУ) и поручио да ће нам у наредном периоду у Србији бити потребни стручњаци за обновљиве изворе енергије. Фото: PrtSc/Instagram/buducnostsrbijeav „Недостају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нам млади људи који иду у корак са временом, биће нам потребни стручњаци за обновљиве изворе енергије, који ће на другачији начин обављати посао него што смо до сада радили“, рекао је Вучић.
Казао је да ми то не умемо да радимо као Норвежани који су лидери у тој области и да је зато и успостављена сарадња са Норвешком у тој области. Када то применимо, остаје нам да ускладимо и образовање у складу са тим.
Вучић је разговарао са петоро студената из Србије који студирају ОИЕ, ИТ и друго.
Они су Вучићу пожелели добродошлицу а један од њих му је поклонио кутију са колачима од бибера.
Вучић је обишао просторије и лабораторије НТНУ и том приликом је и сам учествовао у прављењу батерије, по новим технологијама. Трондхајм је значајан универзитетски и научни центар.
Председник ће потом обићи и институт СИНТЕФ и фабрику за производњу батерија Siemens battery lab.
Планиран је и сусрет са градоначелницом Трондхајма Ритом Отервик и обилазак катедрале Нидарос.
Потом ће, како је предвиђено, бити на радном ручку који ће у част председника Србије приредити градоначелница Трондхајма.
Реч је о граду са око 44. 000 студената, који има велики научно-технолошки центар и кампус.
Brnabić sa predstavnicima kompanije koja će graditi metro u Beogradu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић са српским студентима у Трондхајму се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.