Затвор у Смедереву са воћним ракијама на Сајму у Крагујевцу

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Nov.2022, 13:43

Затвор у Смедереву са воћним ракијама на Сајму у Крагујевцу

Окружни затвор у Смедереву представио је по други пут на управо завршеном Шумадијском фестивалу ракије у Крагујевцу три врсте ракије које се производе на економији овог завода, саопштило је данас Министарство правде. Фото: Танјуг/Министарство правде/УИКС На овом јединственом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пољопривредном газдинству производи се ракија од јабука, шљива и кајсија, а на економији су заступљене и сточарска и ратарска производња.
Фото: Танјуг/Министарство правде/УИКС Економија затвора у Смедереву се простире на површини од скоро два хектара, док површина под засађеним јабукама заузима 1,1 хектар. Воће се чува у хладњачи, капацитета 100 тона робе, опремљеној по ХАШАП стандарду.
Фото: Танјуг/Министарство правде/УИКС Фото: Танјуг/Министарство правде/УИКС Осим хладњаче за воће, изграђене су и две коморе за поврће капацитета од по осам тона.
У процесу прављења ракије осуђеници из отвореног и полуотвореног одељења су ангажовани на помоћним пословима, попут брања јабука, њиховог прања и чишћења и других послова које могу да науче од инструктора у овом заводу, наведено је у саопштењу.
У столарској радионици осуђеници израђују дрвену амбалажу за ракију која је такође приказана посетиоцима на Шумадијском фестивалу.
Трећи Шумадијски фестивал ракије су организовале Асоцијација произвођача ракије „Шумадијска ракија“ и Градска туристичка организација, а уз подршку Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Крагујевац.
Vidljivost smanjena na oko 100 metara na više puteva

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Затвор у Смедереву са воћним ракијама на Сајму у Крагујевцу се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.