Лукашенко: САД не дају Украјини да почне мировне преговоре

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2022, 14:19

Лукашенко: САД не дају Украјини да почне мировне преговоре

 Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је данас да Сједињене Америчке Државе не дозвољавају Украјини да започне преговоре са Русијом. Фото: WikimediaCommons “Украјинско руководство не сме да започне преговоре. Они желе да једним потезом сруше Европу, како би се потом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преко Русије приближили Кини. Наравно, тако што ће сломити Русију“, изјавио је он, а преноси ТАСС.
Раније ове недеље Лукашенко је говорио о потреби да се преговара о миру, али и да Украјину, као и Пољску и САД треба “разоткрити у правом светлу“. “Америка која влада преко Пољске плаши се само једног – нуклеарног сукоба, нуклеарног оружја. Зашто? Зато што ће тада већ бити узаврела ситуација. То је њихов приступ“, рекао је белоруски лидер новинарима, пренео је Спутњик.
Претходно је Лукашенко изјавио да руководство Украјине треба да се заустави и предузме кораке за окончање сукоба ако не жели погибију огромног броја људи и уништење земље.
Ukrajina: Ruske snage granatirale Herson, oštećeni dalekovodi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лукашенко: САД не дају Украјини да почне мировне преговоре се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.