
Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Apr.2025, 05:00
Рецепт дана: Пица од лиснатог теста
Ако желите да припремите укусну пицу која је хрскава, сочна и брзо готова, овај рецепт је савршен за вас.
Фото: Pixabay/ Djahongir
Ова пица је савршен избор за оне који желе да се одмакну од традиционалних рецепата, а да и даље уживају у богатом укусу. Са само неколико основних састојака >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и брзом припремом, можете уживати у савршеној пици која ће задовољити и најзахтевније непце.
Састојци:
500 г лиснатог теста
200 г саламе по вашем избору
200 г сира по вашем избору
1 кашичица оригана
6 кашика конзервираног парадајза
cо
бибер
1 јаје (за премазивање)
Припрему:
Лиснато тесто танко разваљајте на побрашњеној површини, па га исеците у круг. Уверите се да величина круга одговара плеху у којем ћете пећи пицу.
Загрејте рерну на 200 степени. Припремите округли плех за печење и обложите га папиром за печење.
Након тога, припремите тесто и додајте фил. За фил, помешајте конзервирани парадајз, оригано, со и бибер по укусу, затим додајте слој саламе и сира.
Преклопите тесто другим делом, увијте ивице и притисните их да се затворе. На крају, избоцкајте тесто виљушком и премажите га умућеним јајетом.
Ставите пицу у загрејану рерну и пеците око 20 минута, док не добије лепу златно-смеђу боју. Послужите одмах и уживајте!
Пријатно!
Ако имате повишен шећер овај хлеб никако не смете да једите, разара срце и бубреге
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Пица од лиснатог теста се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.