Ферстапен на пол позицији у Јапану

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Okt.2022, 10:41

Ферстапен на пол позицији у Јапану

Светски шампион у Формули 1 Макс Ферстапен, кренуће са пол позиције у трци за Велику награду Јапана. Фото: Танјуг/AP/Luca Bruno Холанђанин је био најбржи у квалификацијама на стази Сузука, он је остварио време од 1:29.304 чиме је за десет хиљадитих делова секунде био бржи од Шарла Леклера >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из Ферарија.
Трећи је био Карлос Саинз са заостатком од 57 хиљадитих делова секунде.
Четврти је био Серхио Перес, пети Естебан Окон, а шести Луис Хамилтон у болиду Мерцедеса.
Ипак, стјуарди су морали да прегледају снимак инцидента када је Ферстапен улетео у део стазе пред Ландом Норисом из Мекларена, који је морао да вози делом по трави како би избегао контакт. „Било је невероватно искуство возити поново овде. Веома сам срећан због пол позиције“, рекао је Ферстапен.
Њему је то 18. пут да једну трку крене са чела каравана.
Ферстапен је пред освајањем нове титуле, има 104 поена предности над Леклером.
Azar bio u noćnom provodu uoči meča sa Holandijom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ферстапен на пол позицији у Јапану се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.