Брнабић са новим директором Немачке привредне коморе

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 19:15

Брнабић са новим директором Немачке привредне коморе

Премијерка Србије Ана Брнабић оценила је данас у разговору са новопостављеним директором Немачко-српске привредне коморе Александром Маркусом, да је Немачка један од најзначајнијих економских партнера и инвеститора у српску привреду, саопштено је из Владе Србије. Фото: Танјуг/Страхиња >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Аћимовић Говорећи о даљој сарадњи и инвестицијама немачких компанија на српско тржиште, председница владе је истакла да је циљ Србије повећање немачких инвестиција и јачање сарадње у кључним областима, које су покретач српске привреде.
Премијерка је истакла да ће, имајући у виду да је држава успела да обезбеди повољну инвестициону климу и добар законодавни оквир за компаније које желе да инвестирају и прошире своје пословање у Србији, опредељење и нове владе бити значајна подршка сарадњи са Немачко-српском привредном комором.
Оцењујући привредну климу у Србији као веома добру, представници ове привредне коморе истакли су да постоји пораст поверења немачких компанија у Србију и да су процене да би готово 95 одсто компанија, које већ раде у Србији, поново инвестирале.
Према њиховим речима, скоро половина ових предузећа планира увећање инвестиција.
Позитивно је оцењен и ефекат улагања у дуално образовање, у којем учествују и немачке компаније, и истакнуто да је неопходна његова интензивнија промоција, јер постоји стална потреба за образованим кадровима.
Немачке фирме у Србији, како је објашњено, запошљавају више од 76.000 српских радника, а циљ је да се број радних места у наредним годинама повећа.
Премијерка Брнабић је навела да ће држава наставити са овим моделом образовања, којим је до сада обухваћено 10.000 ученика и 800 компанија, што је од изузетне важности за привреду и лакше запошљавање младих.
Како је објаснила, у дуално образовање је инвестирано више од 191 милион евра, а планирана су и нова улагања, јер је препознато да је ово добар пут да се дође до школованог кадра који ће моћи да одговори на потребе компанија на српском тржишту.
На састанку је закључено да заинтересованост немачких компанија за инвестирање, повољна пословна клима и позитивна сарадња две државе у области економије, отварају могућности за даље јачање сарадње у бројним областима.
Petković: Neodgovorno ponašanje opozicije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић са новим директором Немачке привредне коморе се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.