„Умиљати“ алигатор Воли: Љубав или лудост? (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 13:02

„Умиљати“ алигатор Воли: Љубав или лудост? (ВИДЕО)

Алигатор Воли (Wally) је извађен из лагуне на Флориди и као младунче од годину дана, донет у Пенсилванију. Његов власник Џои Хени описује специфичност овог алигатора која га разликује од свих осталих алигатора са којима се до сада сусретао током 30 година свог искуства у раду са >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << крокодилима и алигаторима.  







Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

















 
Објава коју дели iwonder TV (@iwonder.tv)


Алигатор Воли је, према речима власника, изузетно умиљат и никада не испољава и не показује бес и агресију. Џои тврди како његов љубимац са њим дели кревет, „краде“ му јастуке и ћебад у току ноћи и понаша се као и сваки други кућни љубимац.
Фото: PrtSc/Instagram Џои је поносан на то што посетиоци његовог парка долазе помало уплашени а одлазе са великим осмехом, срећни и задовољни што су упознали Волија и имали прилику да га пољубе, помазе и да се са њиме играју.

Будући да је Воли дивља животиња која је на неки начин припитомљена, поставља се питање да ли ће у неком тренутку овај праисторијски предатор почети да испољава своје природне инстикте који се, нажалост, могу завршити трагично.
 Да ли је ово представља лудост коју треба забранити или представља безграничну љубав према животињама коју треба подржавати?
Неке чињенице о крокодилима и алиготорима Према бази података под називом „CrocBITE“, која бележи готово све случајеве напада крокодила у свету, сваке године око 1.000 људи постане њихове жртве, при чему се велика већина ових смртних случајева догоди у Африци.
Алигатори, крокодили, кајмани и њихови рођаци сваке године убијају стотине људи. Иако већина ових напада потиче из Африке и Азије, ови снажни рептили такође живе у Јужној Америци, Аустралији и јужним делу Сједињених Држава. Обично се крокодили не хране људима, али у ствари, ако је могуће, једу све. Такође снажно бране своју територију, посебно током сезоне парења.
Најбољи начин да останете сигурни у станишту ових животиња је да им дате простор и будете изузетно опрезни у близини воде у којој могу живети. У случају напада крокодила, моћи ћете преживети ако узвратите стратешки.
Погледајте како алигатор на Флориди пролази кроз свој комшилук:

Алигатори су често мање опасни од крокодила јер су селективнији према свом плену.
Међутим, према IUCN-у, напади америчких алигатора су само 6% смртоносни.
Људи задиру у природно станиште алигатора, па ће се путеви ове двe врсте живих бића неминовно укрстити.
Алигатори, с друге стране, ретко нападају људе, јер се хране углавном рибама, птицама, другим гмизавцима и малим сисарима. Нажалост, често су деца отприлике исте величине као мали сисари, па стога могу постати плен алигатора.
Ипак, напад алигатора на дете је прилично редак случај. Од 2010. године напади на децу чине 13,1%.
Tiganjem se odbranio od krokodila (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Умиљати“ алигатор Воли: Љубав или лудост? (ВИДЕО) се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.