Вучић: Погрешну су земљу изабрали да је плаше за туђ рачун

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 07:01

Вучић: Погрешну су земљу изабрали да је плаше за туђ рачун

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ у Будимпешти одговарајући на питање новинара како коментарише изјаву украјинског амбасадора у Београду Володимира Толкача да Косово и Украјина не могу да се пореде, да су изабрали погрешну земљу да на њу врше арогантан притисак >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за рачун „неке треће стране“. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић „Желим да анализирам ту изјаву добро. Али ако су мислили да на Србији раде оно што су радили у другим земљама, да по налогу треће стране врше арогантан и бахат притисак, онда могу да им поручим да су погрешну земљу изабрали, пошто то нећемо да дозволимо ни онима који су много јачи“, рекао је Вучић.
Истакао је да Србија никада ништа није урадила против Украјине и подсетио да не признаје резултате референдума у четири области Украјине.
„Никада нисмо признали цепање делова територије Украјине,а нешто се не сећам те 1999. године да су се нешто претргли шаљући нам помоћ, нити су прекинули летове до Беча, Рима нити неких других градова или до оних земаља које су учествовале у нападу на СР Југославију, тако да нек те придике држе неком другом“, истакао је председник Србије.
Додао је да нема никакав страх према таквим арогантним иступима, за разлику од неких који их се плаше.
„Наша ситуација је формално, материјално, правно чиста као суза да нема шта ко да нам каже. А ја разумем њихову позицију, они не могу да поистовете НАТО који их брани, Америку и Енглеску који их бране са онима који су извршили инвазију на њихову земљу“, објаснио је Вучић.
Он је рекао да би волео да му неко објасни – у складу с којим међујнародно-правним актом је извршена агресија на Србију, у складу са којом одлуком СБ УН и у складу са чијом одлуком имајум право да не поштују Резолуцију 1244 која је саставни део повеље УН?
„Ми је поштујемо и зато чувамо територијални интегритет Украјине, али добро, ако они праве неке разлике добро је то знати. Добиће детаљније одговоре“, реко је Вучић, који је данас у Будимпешти имао разговоре са премијерима Мађарске и Аустрије Виктороом Орбаном и Карлом Нехамером.
Vučić iz Budimpešte: Osiguraćemo bezbednost na jugu i severu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Погрешну су земљу изабрали да је плаше за туђ рачун се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.