Британско МСП позвало на разговор отправника послова Ирана

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Okt.2022, 19:57

Британско МСП позвало на разговор отправника послова Ирана

Британско Министарство спољних послова саопштило је данас да је позвало на разговор иранског отправника послова, највишег иранског дипломату у Британији, због гушења протеста након смрти Иранке Махсе Амини у притвору. Фото: Танјуг/Terje Pedersen/NTB Scanpix via AP „Насиље које снаге безбедности >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << спроводе над демонстрантима у Ирану је заиста шокантно“, изјавио је британски министар спољних послова Џејмс Клеверли, пренео је Ројтерс.
Према његовим речима, Лондон је данас јасно изнео свој став иранским властима – „уместо да окривљују спољне актере за немире, они би требало да преузму одговорност за своје поступке и слушају забринутост свог народа“.
Антивладини протести избили су у Ирану у септембру након смрти младе Иранке коју је притворила полиција за морал.
Махса Амини (22) пала је у кому неколико сати након што ју је полиција за морал ухапсила због наводног кршења правила ношења хиџаба.
Протести су почели после њене сахране, проширили се широм земље и постали најгори немири виђени у земљи годинама уназад.
EU saglasna da obučava oko 15.000 ukrajinskih vojnika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британско МСП позвало на разговор отправника послова Ирана се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.