Како до савршено кремастог пиринча? Уживајте у лаганом ручку

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Okt.2022, 13:00

Како до савршено кремастог пиринча? Уживајте у лаганом ручку

Рижото ће бити савршено кремаст уз неколико савета. Фото: Pexels/Karolina Grabowska Пиринач је намирница која може да иде као додатак бројним јелима, али и да се служи самостално. Уколико желите да мало промените његову текстуру можете да направите кремаст пиринач.
Бирајте пиринач кратког >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << зрна У овом случају препоручујемо бели пиринач јер пиринач без опне испушта више скроба и тиме рижото постаје кремастији.
Пиринач најпре пропржите Динстајте га заједно с луком и осталим поврћем које сте можда додали (корен целера, мрква…) и пржите све док не постане помало стакласт.
Прво подлвање нека буде с вином Најбоље је да вино буде собне температуре. Улијте онолико колико је назначено у рецепту и непрестано мешајући сачекајте да алкохол испари.
Свако следеће подлвање нека буде с темељцем Када додате темељац немојте престајати мешати. Темељац сипајте мало помало, тако да га никад не буде превише. Долијете ли превише, биће воденаст, а текућину је лакше накнадно додати него одузети.
Мешајте, мешајте, мешајте. Разлог? Да буде кремасто, наравно.
Маслац и пармезан за крај Пред сам крај није лоше додати коцкицу маслаца и шаку пармезана. Рижото тада пустите да одстоји поклопљен минуту до две и послужите га.
Omiljena vrsta pice otkriva karakter osobe

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како до савршено кремастог пиринча? Уживајте у лаганом ручку се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.