Добитник Нобелове награде за медицину биће познат данас

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Okt.2022, 10:45

Добитник Нобелове награде за медицину биће познат данас

Име добитника овогодишње Нобелове награде за медицину и психологију биће објављено данас у Институту Каролинска у Стокхолму. Фото: Wikimediacommons/ArsusGomz Међу могућим добитницима награде су истраживачи који су учествовали у развоју мРНА технологије, примењене у вакцинама против >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << короне која је спасила животе милиона људи широм света, пренео је АП.
Добитници прошлогодишње награде за медицину били су амерички научници Дејвид Џулијус и Ардем Патапутијан за открића у вези са начином на који људско тело региструје температуру и додир.
Награда за медицину отвара седмицу објављивања Нобелових награда – сутра ће бити за физику, у среду за хемију и у четвртак за књижевнст.
Име овогодишњег добитника Нобелов награде за мир биће објављено у петак, а за економију 10. октобра.
Новчани износ награде је око 900.000 долара и биће уручене добитницима 10. децембра у Стокхолму.
Na Haitiju potvrđen prvi slučaj kolere

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Добитник Нобелове награде за медицину биће познат данас се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.