Бензема промашио пенал, Осасуна са играчем мање одолела Реалу

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Okt.2022, 09:29

Бензема промашио пенал, Осасуна са играчем мање одолела Реалу

Фудбалери Реал Мадрида нису успели да победе Осасуну у седмом колу шпанске Ла Лиге. Еспањол и Валенсија су поделили бодове у Барселони, Селта је победила Бетис 1:0, док је Сосиједад савладао Ђирону, у утакмици у којој је виђено чак осам голова. Фото: Танјуг/AP/Manu Fernandez После шест >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << победа у исто толико кола шпанске Ла Лиге, односно 10 тријумфа у 10 утакмица на свим фронтовима, Реал Мадрид је против Осасуне прекинуо свој савршен скор.
Недостајали су Мадриђанима повређени Лукас Васкез и Лука Модрић, али се у тим вратио Карим Бенземеа, који је пропустио три утакмице због бола у десном колену.
Повео је Реал у 42. минуту утакмице, када је погодио Винисијус Жуниор, али је Осасуна изједначила пет минута након почетка другог дела игре преко Кикеа Гарсије.
Деловало је да ће Реал ипак успети да дође до три бода када је Осасуна остала са играчем мање на терену – у 78. минуту Гарсија је добио директан црвени картон због старта над Бенземом у казненом простору.
Французу је ипак припала улога трагичара пошто је погодио пречку из пенала, а само два минута касније поништен му је гол због офсајда.
Делује да Бензема има озбиљних проблема са пеналима у последње време, пошто је промашио пет од последњих седам.
Реал више нема максималан учинак и после шест узастопних тријумфа уписао је први реми због којег је пао са лидерске позиције на табели, али има исти број бодова као Барселона, која је сада водећа.
Осасуна, за коју је Дарко Брашанац данас играо 69 минута, заузима сада шесто место са 13 бодова.
Узбудљиво у Барселони – четири гола и два црвена картона Еспањол и Валенсија су у Барселони одиграли веома занимљиву и узбудљиву утакмицу која је завршена без победника – 2:2, иако у првом полувремену није било голова.
Габријел Паулиста је на асистенцију Гаје донео предност Валенсији у 53. минуту, да би Хоселу и Дарду головима у 56. односно 83. минуту преокренули резултат.
Изгледало је све до 92. минута да ће Еспањол доћи до победе јер је поред предност од 2:1 имао и играча више након искључења Маркоса Андреа у 85. минуту.
Кренуло је све низбрдо за тим из Барселоне када се у 93. минуту Мартин Брајтвајт постарао да бројчано стање на терену постане уједначено, пошто је зарадио директан црвени картон.
Два минута касније уследио је бизаран гол резервног штопера гостију Ераја Кемерта – швајцарцки дефанзивац је у намери да један одбитак врати пред гол ривала, са удаљености од двадесетак метара, лопту захватио спољним делом стопала, тако да је прелетела голмана домаћег тима и завршила у голу за коначних 2:2.
Осам голова у Ђирони, Селта боља од Бетиса Фудбалери Реал Сосиједада победили су Ђирону 5:3 у правој голеади. Меч је отворио Сорлот, поготком у осмом минуту, да би Рикелме и Мартинез за само пет минута, у 23. и 27. направили преокрет.
Поново је норвешки нападач постигао погодак и донео изједначење Сосиједаду на полувремену – 2:2.
Предност Ђирони је након само три минута игре у другом полувремену вратио Кастељанос, да би Мендес у 66. и Зубименди у 71. режирали још један преокрет. Коаначн резултат поставио је Такефуса Кубо, пет минута пре краја регуларног дела меча.
Селта је у Вигу победила Бетис 1:0. Само девет минута је било потребно Габријелу Веиги да доведе своју екипу у предност и постави резултат који ће до краја меча остати на снази. Бетис није могао до изједначења након што је у 20. минуту Луиз Фелипе добио црвени картон.
I Haland u čudu: Ovo mi se nikad nije dogodilo



Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бензема промашио пенал, Осасуна са играчем мање одолела Реалу се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.