Ердоган: Блокада Шведске и Финске у НАТО ако не испуне обећања

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Okt.2022, 09:30

Ердоган: Блокада Шведске и Финске у НАТО ако не испуне обећања

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је у суботу да ће остати при свом ставу по питању приступања Шведске и Финске НАТО док се не испуне сва обећања дата Анкари. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић „Док се не испоштују обећања дата нашој земљи, наставићемо да имамо наш принципијелан >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и одлучан став“, рекао је Ергоган у парламенту, пренела је Анадолија.
Очекивало се да ће Финска и Шведска, које су се пријавиле за придруживање НАТО 18. маја, добити званичан позив да постану чланице блока на самиту алијансе у Мадриду, али је Турска блокирала процес придруживања, пренео је ТАС С.
У Мадриду су министри спољних послова Турске, Шведске и Финске потписали меморандум којим је створена могућност да се Шведска и Финска придруже алијанси.
Документ посебно предвиђа сарадњу двеју нордијских земаља са Анкаром у борби против тероризма, односно против Радничке партије Курдистана (ПКК) и њених огранака.
Ердоган је рекао да се Шведска обавезала да ће Турској изручити 73 особе умешане у терористичке активности.
Шведска је 30. септембра укинула ограничења на извоз војне опреме у Турску уведена 2019. године.
Ердоган: Турска спремна да буде посредник за Украјину

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган: Блокада Шведске и Финске у НАТО ако не испуне обећања се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.